Technologie

Passieve veiligheid van topniveau

Niemand draagt zorg voor uw gezin zoals de 500L-modellen. Daarom installeren we tot 7 airbags.

Veiligheid 500L: airbags

De Fiat 500L is nooit afgeleid

Gun uzelf de gemoedsrust van veilig rijden dankzij Autonomous City Brake.
Deze meet met een lasersensor vooraan de afstand tot een hindernis bij snelheden tot 30 km/u, en remt indien nodig om een aanrijding te vermijden of de gevolgen ervan minder ernstig te maken.
De nieuwe 500L is er altijd om u bij te staan, met name in het stadsverkeer.

Autonomous City Brake 500L veiligheid

Absoluut stabiel

Rij met een gerust gevoel: geavanceerde systemen zorgen voor de veiligheid van uw gezin. Dankzij de elektronische stabiliteitscontrole ESC van de nieuwe 500L behoudt u de volledige controle in noodsituaties en op een gladde ondergrond. Het systeem omvat verschillende functies: ASR/MSR (antislipregeling tijdens het accelereren en remmen), Hill Holder (vertrekhulp op hellingen), ABS (antiblokkeerremsysteem), ERM (koprolbeveiliging), en DST (actieve stuurbekrachtiging).

Veiligheid 500L: ESC

Wilt u bergop?

Een goede start maken is makkelijker met de 500L, ook als u bergop wilt, want de Hill Holder verhindert dat u achteruitrolt wanneer u het koppelingspedaal indrukt.

Rijgedrag 500L: Hill Holder

Alles onder controle

De Fiat 500L helpt altijd een handje: daarom heeft hij de actieve stuurbekrachtiging DST (Dynamic Steering Torque), die de wendbaarheid verbetert door actief de juiste stuurreactie te ondersteunen.

500L DST comportamento stradale

Veiligheid in elke situatie

ERM (Electronic Roll Mitigation) is een zeer geavanceerd systeem dat uw veiligheid verhoogt door het risico op een koprol te herkennen en dan te voorkomen dat de wagen over de kop gaat.

Rijgedrag 500L: ERM