Hybride wagens

Een geweldige manier om je bestemming te bereiken: met lagere CO2-uitstoot

Maak kennis met een Fiat Hybrid

Bij een hybride wagen wordt de traditionele motor ondersteund door één of twee elektromotoren. De elektromotor(en) en de verbrandingsmotor werken parallel en geven je Fiat een extra boost bij het versnellen. 

Minder uitstoot en minder materialen

Hybride Fiat-wagens zijn gemaakt van lichtere materialen. Vooral de benzinemotor is lichter omdat die niet alleen verantwoordelijk is voor de aandrijving van de wagen - de elektrische motor ondersteunt de wagen ook om de prestaties van de wagen nog verder te optimaliseren.

Geen oplaadbeurt nodig

De batterij wordt opgeladen door regeneratief remmen, en dat geldt voor alle Fiat-modellen. Dat betekent dat de batterij wordt opgeladen terwijl je rijdt en remt, en dat je dus niet hoeft te stoppen om de batterij op te laden.

Da's goed voor jou én voor het milieu.

Geen beperkingen*

Elektrische wagens krijgen vrije toegang tot de stad

*Voor beperkte verkeerszones moet je nog steeds toestemming vragen aan de gemeente

Lagere kosten

Elektrisch opladen is veel goedkoper dan elke andere brandstof

Comfortabel rijgedrag

Geruisloos en met een soepele versnelling

Onderhoud

Het onderhoud is een stuk eenvoudiger omdat de wagen uit minder onderdelen bestaat en er minder vloeistoffen bijgevuld hoeven te worden

Hybride wagens
100% elektrische wagens
Nieuwe 600e
100% Elektrische
Nieuwe 500e
100% Elektrische
E-Doblo
100% Elektrische

FAQ Elektrische mobiliteit


 

Elk model heeft zijn eigen oplaadbehoefte, maar gemiddeld kunnen we stellen dat je in 30 minuten 80% van de batterij kunt opladen.


 

Elk model beschikt over zijn eigen rijbereik, maar we kunnen stellen dat een elektrische wagen gemiddeld over 320 km rijbereik beschikt in de gecombineerde cyclus en meer in de stadscyclus.


 

Ja, geen enkel probleem. Elektrische wagen, kabels, adapters en oplaadpunten zijn ontworpen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden, inclusief insijpelend water.


 

Een oplaadpunt levert elektrische energie voor het opladen van de batterij van je elektrische wagen. Je kunt een privé-oplaadpunt laten installeren bij je thuis of opladen in een oplaadpunt op de baan.


 

Opladen met een hoger vermogen dan langzaam AC-laden (dus alles boven 22kW). Met uitzondering van sommige wagens, zoals de Renault Zoe, gaat het bij snelladen om DC-laden. Zo kan de doorsnee elektrische wagen in één tot twee uur volledig worden opgeladen.


 

Een elektrische wagen biedt veel voordelen. Zo mag je bijvoorbeeld beperkte verkeerszones betreden, zelfs waar andere wagens niet mogen komen.


 

Op de websites van het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest of van je lokale gemeente vind je alles over de stimulansen. Van nationale en lokale aankoopstimulansen tot besparingen op parkeren of gratis parkeren.


 

Het mechanisme van elektrische wagens, van de motor tot de versnellingsbak, zit een stuk eenvoudiger in elkaar dan dat van traditionele wagens. Dat komt omdat de wagen uit minder onderdelen bestaat en minder vloeistoffen nodig heeft die moeten worden bijgevuld. Zelfs de remmen worden minder gebruikt dan bij traditionele wagens - allemaal dankzij regeneratief remmen.


 

Als niet-vervuilende wagens krijgen elektrische wagens vrije toegang tot stadsgebieden. Je moet echter wel toestemming vragen aan de gemeente.