Skip to content Skip to navigation

Technologie

Passieve veiligheid van topniveau

Niemand draagt zorg voor uw gezin zoals de 500L-modellen. Daarom installeren we tot 7 airbags, vooraan en opzij.

Veiligheid 500L Wagon: airbags

De 500L Wagon is nooit afgeleid

Gun uzelf het plezier van veilig rijden met het nieuwe Autonomous City Brake-systeem. Dat meet met een lasersensor vooraan de afstand tot een hindernis bij snelheden tot 30 km/u, en remt indien nodig zelfstandig om een aanrijding te vermijden of in extremis de gevolgen ervan minder ernstig te maken. De nieuwe 500L Wagon is er altijd om u bij te staan.

500L Wagon Autonomous City Brake sicurezza

Absoluut stabiel

Rij met een gerust gevoel: geavanceerde systemen zorgen voor de veiligheid van uw gezin. Dankzij de elektronische stabiliteitscontrole ESC van de nieuwe 500L behoudt u de volledige controle in noodsituaties en op een gladde ondergrond. Het systeem omvat verschillende functies: ASR/MSR (antislipregeling tijdens het accelereren en remmen), Hill Holder (vertrekhulp op hellingen), ABS (antiblokkeerremsysteem), ERM (koprolbeveiliging), en DST (actieve stuurbekrachtiging).

500L Wagon ESC sicurezza

Wilt u bergop?

Goed vertrekken is makkelijker met de 500L, ook als het bergop gaat, want Hill Holder verhindert dat u achteruitrolt wanneer u wegrijdt op een helling.

500L Wagon Hill Holder comportamento stradale

Alles onder controle

De 500L helpt u altijd een handje: daarom heeft hij actieve stuurbekrachtiging DST (Dynamic Steering Torque), die zijn wendbaarheid verbetert door actief de juiste stuurreactie te ondersteunen.

500L Wagon DST comportamento stradale

Veiligheid in elke situatie

ERM (Electronic Roll Mitigation) is een zeer geavanceerd systeem dat uw veiligheid verhoogt door het risico op een koprol te herkennen en dan te voorkomen dat de wagen over de kop gaat.

Rijgedrag 500L Wagon: ERM