Skip to content Skip to navigation

TECHNOLOGIE

Passieve veiligheid van topniveau

Niemand draagt zorg voor uw gezin als de 500L-modellen. Daarom installeren we tot 7 airbags in de 500L Cross, vooraan en opzij.

500L Cross sicurezza airbag

Uw enthousiasme remmen we niet af

Gun uzelf het plezier van veilig rijden met het
Gun uzelf het plezier van veilig rijden met het nieuwe Autonomous City Brake-systeem. Dat meet met een lasersensor vooraan de afstand tot een eventuele hindernis bij snelheden tot 30 km/u, en remt indien nodig zelfstandig om een aanrijding te vermijden of de gevolgen ervan minder ernstig te maken. De nieuwe 500L Cross is er altijd om u bij te staan.

Veiligheid 500L Cross: Autonomous City Brake

Absoluut stabiel

Rij met een gerust gevoel: geavanceerde systemen zorgen voor de veiligheid van uw gezin. Dankzij de elektronische stabiliteitscontrole ESC van de 500L Cross behoudt u de volledige controle in noodsituaties en op een gladde ondergrond. Het systeem omvat verschillende functies: ASR/MSR (antislipregeling tijdens het accelereren en remmen), Hill Holder (vertrekhulp op hellingen), ABS (antiblokkeerremsysteem), ERM (koprolbeveiliging), en DST (actieve stuurbekrachtiging).

Veiligheid 500L Cross: ESC

Wilt u bergop?

Een goede start maken is makkelijker met de 500L Cross, ook als u bergop wilt, want de Hill Holder vermijdt dat u achteruitrolt wanneer u het koppelingspedaal indrukt.

Rijgedrag 500L Cross: Hill Holder

Alles onder controle

De 500L Cross helpt u altijd een handje: daarom heeft hij de actieve stuurbekrachtiging DST (Dynamic Steering Torque), die de wendbaarheid verbetert door actief de juiste stuurreactie te ondersteunen.

Rijgedrag 500L Cross: DST

Veiligheid in elke situatie

ERM (Electronic Roll Mitigation) is een zeer geavanceerd systeem dat uw veiligheid verhoogt door het risico op een koprol te herkennen en dan te voorkomen dat de wagen over de kop gaat.

Rijgedrag 500LCross: ERM