26/2/2018

500.000e Fiat 500L rolt van de band

Fiat 500l

Op 22 februari rolde de 500.000e Fiat 500L van de band in de fabriek van Kragujevac (Servië). Deze mijlpaal werd gevestigd door een tweekleurige Fiat 500L Cross 1.6 MultiJet 120 pk in Silicia Orange met een glanzend zwart dak. Het nieuwe record bevestigt het succes dat het model al sinds zijn lancering in 2012 oogst. De Fiat 500L eist al vijf jaar op rij een kopplaats op in zijn segment en was in Italië en Spanje zelfs de absolute marktleider. Over heel 2017 heeft de Fiat 500L een marktaandeel verworven van ongeveer 22 procent in Europa en meer dan 52 procent in Italië. Die uitstekende resultaten zijn mede te danken aan de nieuwe Cross en City Cross, die vorig jaar werden gelanceerd en die het cross-overkarakter van het model in de verf zetten.
Ook in de eerste maand van dit jaar zette hij uitstekende cijfers neer: de verkoop steeg met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl het marktaandeel in Italië meer dan 50 procent bedroeg.

Om zijn leiderschap te bestendigen, werd de Fiat 500L in 2017 opgefrist en biedt hij nog meer ruimte, toptechnologie en karakter. Hij is de ideale auto voor de uiteenlopende behoeften van moderne gezinnen en belichaamt als geen ander het 'Cool & Capable'-concept door de iconische 500-stijl te combineren met de functionaliteit van zijn 'Made in Fiat'-design. Momenteel omvat het 500L-gamma drie versies, elk met hun eigen persoonlijkheid en specifieke uitrusting: de Cross met zijn cross-overlook, een 25 millimeter hogere bodemvrijheid en de nieuwe rijmoduskiezer, de Urban, die zich perfect leent voor het stadsverkeer, en de Wagon, die over zeven zetels kan beschikken. Daarnaast wordt het gamma aangevuld met de 500L City Cross, de stadscross-over voor meeslepende stadsavonturen, en de nieuwe speciale reeks '500L Mirror' met Uconnect LINK-technologie. Die laatste is uitgerust met het Uconnect HD LIVE-systeem met 7"-aanraakscherm, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto.

Het is geen toeval dat het nieuwe record werd gevestigd in de fabriek van Kragujevac, die volledig werd gerenoveerd voor de bouw van de 500L. De fabriek werd in april 2012 geopend na drie jaar van intensieve werken en een miljardeninvestering om de infrastructuur op te waarderen, de gebouwen en de nieuwe productieafdelingen te renoveren en de hypergeavanceerde machines en productiesystemen te installeren. Kragujevac is vandaag de dag een van de meest geavanceerde FCA-fabrieken ter wereld.

Turijn, 26 februari 2018