Skip to content Skip to navigation

Cabriolet: rijden met de blik op de hemel

Wat is een cabriolet en waarom ermee rijden?
Wil je zelf kunnen bepalen of je geniet van de wind in de haren of het comfort van een dak?
Dan is een cabriolet misschien wat je zoekt. Een cabriolet is een berline met een kap die open kan. Het is de open versie van een berline met vier zitplaatsen en een dak dat aangepast wordt zodat het dak weggevouwen kan worden. Daarnaast worden bepaalde koetswerkonderdelen versterkt voor de veiligheid en om sterke prestaties te garanderen. Een cabriolet kan zelfs vier deuren hebben en kan sportief en fun zijn in de zomer zonder het gebruiksgemak van een stadsauto op te offeren.
Ermee rijden is de deur (en het dak) openzetten voor nieuwe ervaringen.

Cabriolet, spider en coupé: overeenkomsten en verschillen

Wat is dan het verschil tussen een cabriolet, spider en coupé?
Om elke verwarring uit de wereld te helpen, leggen we het verschil uit zodat je de auto kunt kiezen die het best past bij jouw behoeften.
Zoals gezegd is een cabriolet de open versie van een berline met 4 zitplaatsen. Hij heeft in eerste instantie een dak en wordt dan aangepast door de constructeur, die ook de constructie wijzigt om het gewicht te herverdelen, zodat jein alle veiligheid kunt genieten van rijden in de open lucht.
Een cabriolet en een spider zijn qua concept zeer verschillend. Een spider is ook een auto met een wegvouwbaar dak, maar met twee zitplaatsen en een typisch sportief karakter. Hij wordt van bij het begin ontwikkeld zonder dak en wordt voorzien van een stijf chassis. Ook een coupé is een specifieke koetswerkvariant, maar wordt vaak verward met een cabriolet. Coupés zijn alle wagens die twee comfortabele zetels hebben vooraan en twee kleine zetels achteraan. Ze zijn gewoonlijk sportief en danken hun naam aan het feit dat achteraan een stuk 'afgesneden' lijkt.

Hoe werkt een cabriolet?

De 500 Cabriolet is zonder twijfel een van de verleidelijkste en populairste cabriolets, met de versies Pop en Lounge, en de nieuwe exclusieve Star-uitvoering.
Dankzij het dak dat open kan, stap je in een nieuwe dimensie van stijl, en geniet je van de zomer en reizen met de wind in het haar.
De 500C heeft een elektrisch bediende, volautomatische kap. De kap kan geopend en gesloten worden met knoppen in de auto in de buurt van de plafondverlichting, of met de knoppen op de afstandsbediening (enkel om te openen en voor het horizontale deel). Druk één keer op de knop en de kap opent automatisch tot in de spoilerpositie. Druk voordat de kap in de spoilerpositie staat, op één van de twee toetsen om de kap te stoppen in een tussenstand van de horizontale openingsfase. Druk één keer op de knop om het dak weer te sluiten tot in de spoilerpositie.
Je weet nu hoe de 500 Cabriolet werkt. Ben je er klaar voor om op een nieuwe manier te gaan rijden?

500C

500C

Bij geen enkele 500 komt zijn zonnige karakter zo goed tot zijn recht als bij de 500 Cabrio. Net als de versie met een stalen dak is hij verkrijgbaar in een groot aantal modelvarianten, waaronder de nieuwe fonkelende 500C Star en de matgroene 500C Rockstar die meer dan ooit de sterrenstatus van de 500 waar maken.

// Start script Treasure Data // End Script Treasure Data