27/09/2017

Fiat Tipo S-Design - Perfecte mix tussen sportiviteit en stijl

Na de lancering van de 500X-versie wordt de S-Design-familie uitgebreid met de Tipo. Het is dé wagen voor automobilisten die stijl en inhoud willen combineren met een moderne, dynamische en opvallende persoonlijkheid. Deze uitvoering werd op het laatste autosalon van Genève voorgesteld. De nieuwe S-Design-variant is verkrijgbaar als vijfdeursberline (hatchback) en Station Wagon en onderscheidt zich door een stoere persoonlijkheid die het karakter van zijn jeugdige en actieve klanten weerspiegelt. Bovendien behoudt hij alle troeven die de Tipo zo succesvol hebben gemaakt: ruimte, functionaliteit en flexibiliteit.

De nieuwe Fiat Tipo S-Design introduceert de nieuwe koetswerkkleur 'Metropoli Grey' – een exclusiviteit voor deze versie – die het dynamisme en karakter van de Tipo-familie nog extra in de verf zet. Het model is ook leverbaar in de kleuren Cinema Black, Amore Red, Gelato White en Colosseo Grey. En dat is nog niet alles, want de nieuwe versie is onmiddellijk herkenbaar dankzij zijn opvallende, brede radiatorrooster met accenten in Piano Black, dat de volledige voorkant omvat en uitloopt in de nog agressievere bi-xenonkoplampen met dezelfde sierafwerking. De bi-xenonkoplampen zijn standaard beschikbaar in België en Luxemburg en leveren tot 30 procent betere lichtprestaties in vergelijking met reguliere halogeenkoplampen. Daarnaast komen de details in Piano Black terug op de randen van de sportieve luchtinlaten en op de spiegelkappen.

De nieuwe optionele 18" lichtmetalen velgen met diamantmotief geven de auto een extra dynamische toets, terwijl de getinte achterruiten en de handgrepen in koetswerkkleur, de look vervolledigen.

Het interieur onderging een volledige restyling met lederen en stoffen zetels en aangenaam aanvoelende afwerkingselementen met een sterke, opvallende persoonlijkheid. De dubbele stiknaden op de zetels in leder en Airtex komen overeen met die op de versnellingspookknop en het stuurwiel in 'Techno-leder' met kriskraspatroon. Tot slot is het dashboard getooid met pianozwarte accenten en een brede band in Technico Grey, die de hele breedte van het passagierscompartiment inneemt. Andere unieke details vinden we terug op de centrale eenheid en de beklede deurpanelen.

Bovenop de sierelementen biedt de nieuwe versie van de Fiat Tipo ook de allerbeste technologie, zoals de volgende generatie van het Uconnect™ 7" HD LIVE-systeem, dat standaard wordt aangeboden op het hele S-Design-gamma. Dat systeem is uitgerust met een 7" capacitief aanraakscherm met hoge resolutie dat net als een moderne tablet met veeg- en knijpbewegingen werkt.

Eveneens standaard op de Tipo S-Design is UConnect Link met Apple CarPlay en Android AutoTM, zodat bestuurders hun smartphone gemakkelijker kunnen gebruiken in de auto. Zo integreert Apple CarPlay de iPhone perfect met het scherm en de geïntegreerde bedieningselementen van de auto om te telefoneren, muziek af te spelen, tekstberichten te verzenden en ontvangen en routeaanwijzingen te bekijken die worden aangepast volgens de verkeersomstandigheden, en dat alles zonder de blik van de weg af te wenden.

Catalogusprijzen van de Tipo S-Design beginnen bij € 21.190 voor de 5 deurs hatchback en € 22.390 voor de StationWagon.