28/2/2018

Fiat 124 Spider S-Design op het autosalon van Genève

Fiat 124 Spider S-Design

Een primeur voor Genève is de nieuwe Fiat 124 Spider, de speciale reeks die het dynamisme en de sportiviteit van de erg geliefde tweezitsroadster van huize Fiat in de kijker zet. Hij wordt tentoongesteld in de rijkelijk uitgeruste ‘Luxury’-versie en krijgt bijkomende stijldetails om fans van topprestaties en sterke rijsensaties onder de blote hemel te overtuigen. Mopar®, Fiat officiële partner voor services, wisselstukken, originele accessoires, pechverhelping en klantenrelaties, heeft elke auto standaard voorzien van een exclusief accessoirepakket. De nieuwe collectie omvat een gepolijste afwerking voor de rolstang, de voorruitstijl en de buitenspiegelkappen. Die unieke look wordt nog aangevuld met 17” lichtmetalen velgen in een uniek design, een driekleurig logo op de achterkant, een sportieve rode striping die de aandacht vestigt op de klassieke vormgeving, het lage zwaartepunt en de naar de achteras toe geschoven zetelpositie om het silhouet met de proporties van een echte sportwagen te benadrukken.

En alsof de stijl nog niet volstond, is ook de uitrusting van topniveau. De 124 Spider S-Design is standaard uitgerust met vier airbags, automatische airconditioning, een mp3-radio met USB-poort en vier luidsprekers, een lederen bekleding voor de zetels en het stuur, zichtbare stiknaden voor de onderkant en bovenrand van het dashboard, een snelheidsregelaar en een Keyless Go-systeem. Ook is de auto uitgerust met het ‘Active Hood Lift'-systeem, een dubbele verchroomde uitlaat en mistkoplampen.

Zodra de motor wordt gestart, lopen de emoties hoog op: de Fiat 124 Spider S-Design is uitgerust met de betrouwbare 1,4-liter turboviercilinder met MultiAir-technologie. Die motor levert een vermogen van 140 pk en een koppel van 240 Nm en kan naar keuze gekoppeld worden aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestrapsautomaat. De prestaties van de handgeschakelde variant zijn indrukwekkend: hij sprint in 7,5 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt een topsnelheid van 215 km/u (7,6 seconden en 214 km/u voor de versie met automaat). De ophanging van de 124 Spider gebruikt dubbele driehoeken vooraan en een meerarmige as achteraan, die speciaal werden afgesteld met het oog op een stabieler rem- en bochtengedrag. Dankzij de elektrische stuurbekrachtiging is de besturing nauwkeurig en responsief. Kortom: de combinatie van een licht koetswerk met een aangepast stuur- en ophangingssysteem, een evenwichtige gewichtsverdeling en een turbomotor staat garant voor een dynamische rijervaring. Het NVH-niveau (lawaai, trillingen en schokken) werd verbeterd door middel van een geluiddempende voorruit die ook bijdraagt tot een stillere en meer verfijnde rijervaring.