De erfenis van Fiat

We tekenen en ontwerpen voor de toekomst.

Meer weten

We zijn al een eeuw samen onderweg. Waarom zouden we ermee ophouden?

We zijn begonnen in 1899, met de 3 1/2 HP, het geboortejaar van de moderne automobielindustrie.

Motor na motor, model na model en idee na idee hebben ons merk ingeschreven in de Italiaanse en wereldwijde automobielgeschiedenis.

Tegenwoordig tussen we ons beroemen op indrukwekkende resultaten: 9 auto's die tot 'Auto van het Jaar' verkozen werden, partnerschappen met meer dan 400 universiteiten, een vermindering van de CO2-uitstoot met 11% en 15% meer gebruik van hernieuwbare brandstoffen.

We geloven in de toekomst, maar ook in de uitwerking van onze ideeën, omdat we weten dat ze leven zullen blazen in de dag van morgen.

Het HERITAGE-project

alt-image1

De belangrijkste kracht van onze designers is hun visie op vooruitgang, innovatie en de toekomst.

Onze kleine eerste auto zag het daglicht in de zomer van 1899 en werd 3 1/2 HP gedoopt. Slechts 24 exemplaren werden ervan geproduceerd door 150 medewerkers van de fabriek in Turijn, de enige productievestiging die op dat moment bestond.

De geestdrift waardoor deze vroege visionairs zich lieten leiden lag aan de oorsprong van een naam die doordrongen was van hun passie, hun knowhow en hun ervaring. Sindsdien is Fiat gestaag blijven groeien: 7 bijkomende fabrieken, 6 fusies en 50.000 werknemers.

alt-image1

Meer dan 100 jaar ervaring die gekenmerkt wordt door talrijke evoluties... van de oude 500 tot de allernieuwste 124 Spider. Een poging om elk van deze projecten in de schijnwerpers te zetten, van de oudste Fiat modellen tot de recentste creaties. Dat is de essentie van het Fiat Heritage-project – de coulissen van de verschillende creaties van het merk, zijn geschiedenis en zijn wereld –, die het merk verder wil ontwikkelen door de impact van al deze gebeurtenissen, evenals de waarden die Fiat en de andere merken van de FCA-groep sinds jaar en dag hoog in het vaandel dragen, te analyseren.

Een verhaal van de afgelegde weg voor een gezamenlijke passie, die miljoenen mensen mobiel heeft gemaakt, en dat tot vandaag nog steeds blijft doen.