Skip to content Skip to navigation

Turijn, 1899

Het verhaal van een van de langstlevende merken ter wereld.

ONTDEK MEER

Een icoon van Italiaanse mobiliteit

Het acroniem F.I.A.T. betekent Fabbrica Italiana Automobili Torino, maar de naam FIAT betekent zoveel meer. Fiat werd in 1899 opgericht en het in Turijn gevestigde bedrijf groeide in de jaren uit tot een symbool van Italiës technologisch en creatief ondernemerschap, dat het land en de geschiedenis van de mondiale mobiliteit voor altijd heeft veranderd.

De persoonlijkheid van de familie Agnelli, het genie en de designvisie van Dante Giacosa en het administratieve inzicht van Vittorio Valletta. De uitbreiding naar de V.S. en Rusland, maar ook de belangrijkste thuisbasis in Turijn, in de industriële complexen van Lingotto en Mirafiori. De allereerste Fiat 3 1/2 HP, de onvergetelijke "Topolino", de iconische 500 en mijlpalen in de mobiliteit zoals de 600, 124 en Panda. Bedrijfsgroei, fusies en overnames. Meer dan 120 jaar van buitengewone gebeurtenissen, charismatische figuren, evoluties van het bedrijfslogo en uiteraard de wagens: een lang en boeiend verhaal verteld op de FCA Heritage-website.

Diensten

FCA Heritage biedt bezitters en verzamelaars van oude
Fiat-wagens een brede waaier van diensten aan, rechtstreeks
van bij het moederbedrijf.

U krijgt alle productiegegevens van uw wagen – zoals
ze opgeslagen en bijgehouden worden in het ‘Centro Storico’
van Fiat – op uw aanvraag van het Certificaat van Oorsprong.
Vertrouw gerust uw klassieke Fiat toe aan de experts van
het FCA Heritage-team. Zij zullen zijn originaliteit certificeren met
een Authenticiteitscertificaat of herstellingen en zelfs het hele
restauratieproces uitvoeren.

Ontdek de diensten

Reloaded by Creators

Klassieke Fiat-wagens die tot het collectieve geheugen behoren: teruggevonden, gerestaureerd en gecertificeerd door de FCA Heritage-experts, vinden eindelijk hun weg terug naar de markt... in beperkte aantallen.

Word de eigenaar van de klassieke Fiat waarvan je altijd al droomde en koop hem rechstreeks van het moederbedrijf. Ontdek welke modellen vandaag beschikbaar zijn in de virtuele showroom van het Reloaded by Creators project.

// Start script Treasure Data // End Script Treasure Data