WAT IS HET PROGRAMMA AUTONOMY?

Het programma Autonomy werd gecreëerd om het leven van mensen met een fysieke handicap te vergemakkelijken. Het programma ontstond in 1995 in Italië en verspreidde zich internationaal. De bedoeling was altijd om de mobiliteit te garanderen van mensen met een handicap door hen een maximum aan comfort en veiligheid te garanderen. Zo engageerde het merk Fiat zich om zijn producten aan te passen om de toegankelijkheid voor en het transport van mindervaliden te vergemakkelijken.

DE VOORDELEN VAN HET PROGRAMMA AUTONOMY


Als Autonomy-klant hebt u recht op een korting en specifieke verkoopvoorwaarden: neem nu contact op met uw dichtstbijzijnde concessiehouder om meer te weten te komen over deze aanbiedingen op maat.
Tegelijk past Fiat zijn aanbod ook aan aan zijn particuliere of professionele klanten met bovenop het voertuigenaanbod ook nog een aangepast dienstengamma:
- levering van het voertuig in het Fiat-verkooppunt dat onze klanten kozen
- dienst na verkoop in het Fiat-netwerk (verzending van het voertuig naar onze partner-carrossier voor depannage tijdens de aanpassing voor mindervalidenindien nodig) Bij Fiat stellen we alles in het werk om onze klanten tevreden te stellen en hen een kwaliteitsvolle dienstverlening te bieden.

ONTDEK ONZE MOBILITEITSOPLOSSINGEN


In het kader van het vervoer van mindervaliden stelt Fiat een aanbod voor particulieren en professionals voor met aanpassingen aan de Fiat Doblò die het vervoer van een persoon in een rolstoel en tot 5 andere passagiers mogelijk maken.

DE PARTNER VOOR ALLE DAGEN

Wat is er beter dan een intens en vrij leven? Fiat Doblò is er om u daarbij te helpen. Met zijn atypische lijnen en functionele ruimte is de Fiat Doblò gemaakt om u te helpen op elk moment van uw leven. Alles werd ontworpen om uw traject zo aangenaam mogelijk te maken: van het instappen in het voertuig via de manuele oprijplank tot het interieur met een modern, ergonomisch en warm design en de oorspronkelijke Bi-link-ophanging achteraan die behouden bleef om u steeds meer comfort te bieden. Voortaan wordt elke reis met uw naasten meer dan gewoon mooi.

DE AANPASSINGEN, DE VERSIES

De aanpassing voor mindervaliden gebeurt op basis van een Doblò VP (korte of lange wielbasis), alle motorisaties zijn mogelijk (behalve GNV).
De transformatie van het voertuig omvat:
- bodemverlaging achteraan waardoor de hoogte van de doorgang groter wordt (1 420 mm) voor een betere toegankelijkheid
- Rolstoeltoegang langs de achterkant via een manuele inrijplaat (breedte 780 mm, lengte 1590 mm) die in twee delen opgeplooid kan worden
- Verankeringssysteem “Q’Straint” voor een rolstoel en een 3-puntsbevestigingsriem met rolsysteem
- Laterale wanden en panelen met originele bekleding, geen aanpassing

Let wel, de manuele inrijplaat kan opgeplooid worden en bedekt dan volledig de verlaging die voorzien werd voor de rolstoelgebruiker waardoor het oppervlak weer helemaal vlak wordt voor het laden. Op die manier wordt een veelzijdig gebruik mogelijk.

De Fiat Doblò is beschikbaar:
- in korte versie om tot 4 passagiers plus één rolstoel te vervoeren
- in lange versie om tot 5 passagiers plus 1 rolstoel te vervoeren

Aanpassingen

FIAT DOBLO 5 PLAATSEN WAARONDER 1 ROLSTOEL

De Doblò voor mindervaliden wordt aangeboden in één versie die beschikbaar is in 2 motorisaties: 95 pk en 120 pk.

FIAT DOBLO MAXI 6 PLAATSEN WAARONDER 1 ROLSTOEL

Deze transformatie wordt uitgevoerd op basis van de Doblò Maxi.
Dit voertuig is vooral bedoeld voor professionals (taxi’s, luchthavenshuttles, collectief transport, enz.) en het kan tot 6 personen vervoeren: 5 op de zetels en banken van het voertuig en één rolstoelgebruiker. 
De Doblò Maxi voor mindervaliden wordt aangeboden in één versie met één enkele motorisatie: 120 pk.

FIAT ANTWOORDT OP AL UW VRAGEN

HOE VERLOOPT DE AANKOOPPROCEDURE VAN EEN FIAT DOBLO VOOR MINDERVALIDEN?

Dit is de aankoopprocedure: u richt zich tot een verkooppunt naar keuze van het Fiat-netwerk. Afhankelijk van uw behoeften zal dit verkooppunt in staat zijn om u een commercieel voorstel te doen voor het gewenste getransformeerde voertuig. Het verkooppunt zal u ook informeren over de uitvoerings- en leveringstermijn

WELKE GARANTIE HEB IK OP MIJN GETRANSFORMEERDE VOERTUIG?


Aangezien de transformatie uitgevoerd wordt volgens de door Fiat vereiste kwaliteitsnormen, geniet ze hetzelfde garantieniveau als de constructeursgarantie op het voertuig. De beschikbaarheid van de wisselstukken die gelinkt zijn aan de inrichting voor mindervaliden bedraagt 10 jaar, net zoals voor de wisselstukken van het voertuig.

WAAR BRENG IK MIJN VOERTUIG VOOR MINDERVALIDEN NAARTOE ALS HET HERSTELD MOET WORDEN?


Het voertuig moet binnengebracht worden bij de dichtstbijzijnde Fiat-concessiehouder.

CONTACT

Voor vragen met betrekking tot het programma Autonomy staat het team van Fiat te uwer beschikking.

CONTACTEER ONS