Prestaties en veiligheid

1.4 95 S&S Benzine

Deze robuuste, betrouwbare en zuinige motor is de instap-benzinemotor van Fiat Tipo.

70

Maximaal vermogen

KW (PK) BIJ TR/MIN

70 (95) bij 6000

127

Maimale koppel

CE - Nm (kgm) bij tr/min

127 bij 4500

182

Topsnelheid

(km/u)

11,8

Acceleratie van

0 tot 100 km/u (s)

6,7*

Brandstofverbruik

L/100KM (WLTP)

*Min 6,7

Max 6,8

155*

CO2 emissies

(g/km) (WLTP)

*Min 155

Max 157

Uitstootniveau van de motor

Euro 6D

verkrijgbaar met manuele

6 versnellingen

1.3 MJ 95 S&S Diesel

De dieselmotor 1,3 l MultiJet combineert hoogstaande prestaties met een laag brandstofverbruik en dit onafhankelijk van de gebruiksomstandigheden.
De innovatieve MultiJet II-technologie kan tot 8 injecties per cyclus aan, waardoor de verbranding geoptimaliseerd wordt, dankzij steeds geavanceerdere technieken, zoals het IRS-systeem dat de brandstofinjectie regelt en het verbrandingsproces kan verbeteren, terwijl het geluid beperkt en de uitstoot verlaagd wordt.

70

Maximaal vermogen

KW (PK) BIJ TR/MIN

70 (95) bij 3750

200

Maimale koppel

CE - Nm (kgm) bij tr/min

200 bij 1500

181

Topsnelheid

(km/u)

12

Acceleratie van

0 tot 100 km/u (s)

4,5*

Brandstofverbruik

L/100KM (WLTP)

*Min 4,5

Max 4,6

117*

CO2 emissies

(g/km) (WLTP)

*Min 117

Max 119

Uitstootniveau van de motor

Euro 6D

verkrijgbaar met manuele

5 versnellingen

Eenvoud en gemoedsrust: de Fiat Tipo Berline is standaard uitgerust met een aantal van de meest geavanceerde veiligheidssystemen die op dit moment beschikbaar zijn. Naast de 6 airbags en de elektronische stabiliteitscontrole ESP met de vertrekhulp op hellingen Hill Holder, beschikt hij over het antiblokkeersysteem van de wielen ABS met elektronische remkrachtverdeling EBD, mistlichten vooraan met bochtfunctie en een bandenspanningscontrolesysteem (TPMS).

Veiligheid Tipo Sedan

De gezinssedan Fiat Tipo Berline is uitgerust met 6 airbags (vooraan, zijdelingse airbags en gordijnairbags), zodat u op al uw verplaatsingen zeker bent van het hoogste veiligheidsniveau.

Airbags Tipo Sedan

Dankzij het geavanceerde stabiliteitscontrolesysteem ESP geniet u van een maximale actieve veiligheid en een perfecte beheersing van het voertuig tijdens noodmanoeuvres of op gladde oppervlakken. Dit systeem heeft tal van functies: antislipsysteem tijdens accelereren en vertragen (ASR/MSR), noodremassistentie (PBA), aanhangerstabilisatie (TSC), vertrekhulp op hellingen (HSA), elektronische slingerbeperking (ERM) en tractiecontrole (TCS).

ESC-systeem

Ongeacht uw snelheid grijpt het antislipsysteem ASR in op de remmen en het motormanagement om de tractie van de Tipo Berline, zelfs op gladde oppervlakken, te optimaliseren.

Antislipsysteem tijdens het accelereren ASR

Het Hill Holder-systeem helpt u bij het vertrekken op hellingen door de rem gedurende circa 2 seconden ingeschakeld te houden, zodat u op steile hellingen kunt wegrijden zonder dat u met de handrem hoeft te goochelen.

Vertrekhulpsysteem op hellingen Hill Holder

Dankzij uitvoerig gebruik van ultrasterk staal (ongeveer 80% van het totaal) en structurele lijm heeft de Tipo Berline een stijf en licht chassis uit één stuk. Dit resulteert in een beperkt gewicht, een hanteerbaar en dynamisch rijgedrag en een indrukwekkende robuustheid in geval van een aanrijding.

Chassis van Tipo Sedan, de gezinsSedan van Fiat

De Fiat Tipo Berline combineert een onafhankelijke McPherson-voorwielophanging en met elkaar verbonden wielen met dynamische zijdelingse controle achteraan. Hij mag er dan ook prat op gaan dat hij over een betrouwbaar, doeltreffend en licht ophangingssysteem beschikt, terwijl de frequentieafhankelijke schokdempers schokken efficiënter wegfilteren en slingerbewegingen in bochten beperken.

McPherson-ophanging

Zelfs manoeuvres in beperkte ruimtes zijn kinderspel, dankzij een ongeziene draaicirkel van amper 11 meter.

Draaicirkel van Tipo Sedan