Prestaties en veiligheid

Fiat Panda Cross benzine - 0.9 TwinAir-motor met 90 pk en S&S

De Panda Cross benzine doet een beroep op de TwinAir-motor die kan schermen met uitstekende prestaties en alle belangrijke Fiat-innovaties voor benzinemotoren gebruikt. Deze motor is de vrucht van de downsizingtechnologie die de cilinderinhoud, het aantal cilinders en de afmetingen van de motor vermindert. Zo worden de verbruiks- en emissiecijfers drastisch verminderd (tot -30%) terwijl het vermogen en de prestaties toch op peil blijven dankzij de montage van een turbo.

63

MAX. VERMOGEN

CE - KW (PK) BIJ T/MIN

63 (85) BIJ 5.500

145

MAX. KOPPEL

CE - NM BIJ T/MIN

145 (14,8) BIJ 1.900

164

TOPSNELHEID

(KM/U)

12,7

ACCELERATIE

(SEC.) VAN 0 TOT 100 KM

7*

VERBRUIK

(L/100 KM) (WLTP) RICHTLIJN 2004/3/CE

5,9 STADSCYCLUS

4,3 CYCLUS BUITEN DE STAD

4,9+ GEMENGDE CYCLUS

*Min 7

Max 7,2

162*

CO2-EMISSIES

(G/KM) (WLTP)

*Min 162

Max 168

Emissieniveau

Euro 6D

Beschikbaar met een

manueel 5 versnellingen

Cross-veiligheid

Met een bestuurders- en passagiersairbag plus laterale airbags vooraan, de elektronische stabiliteitscontrole ESC, ABS, ASR, het ELD, en Autonomous City Brake biedt de Panda Cross 4x4 veiligheid in 360°.

Veiligheid Fiat Panda Cross 4x4

Slaap op twee oren, het is een Panda Cross 4x4

Niemand draagt beter zorg voor uw gezin dan de Panda-modellen. Daarom heeft de Panda Cross 4x4 standaard tot 6 airbags: voor de bestuurder en de passagier vooraan, en opzij vooraan.

Airbags Fiat Panda Cross 4x4

Hoofdsteunen met antiwhiplashsysteem

De Panda Cross 4x4 denkt echt aan alles. Daarom hebben de hoofdsteunen vooraan een systeem dat beschermt tegen whiplashletsels als de wagen langs achteren wordt aangereden.

Panda Cross - anti-whiplashsysteem

Kies een route, welke doet er niet toe

Rijd in alle sereniteit in de wetenschap dat uw gezin veilig is. Met de Panda geniet u een perfecte beheersing bij noodmanoeuvres of op gladde ondergrond dankzij de elektronische stabiliteitscontrole ESP, die ook het antiblokkeerremsysteem ABS, de elektronische remkrachtverdeler EBV, de noodremhulp BAS en de vertrekhulp voor hellingen Hill Holder omvat.

Fiat Panda Cross - ESC-systeem

Cross-uithoudingsvermogen

De automatisch inschakelende vierwielaandrijving van de Panda Cross 4x4 maakt gebruik van twee differentiëlen en een elektronisch gestuurde koppeling. Die laatste verdeelt het motorkoppel gelijkmatig en proportioneel over beide assen. Met de Panda Cross 4x4 is dus geen enkele helling een probleem, dankzij de oprijhoek van 24° en het elektronische sperdifferentieel ELD.

Fiat Panda Cross- vierwielaandrijving

Een maximale grip. Overal.

De Panda Cross 4x4 is geschikt voor elke ondergrond: bij lage grip voorkomt de antislipregeling ASR dat de voorwielen gaan slippen tijdens het optrekken en vertragen. Het elektronische sperdifferentieel ELD stuurt het koppel naar de wielen met de beste tractie.

Fiat Panda Cross 4x4 ASR ELD

Veilig in de stad

De Panda Cross 4x4 voelt zich niet alleen thuis offroad maar ook in de stad: daarom is hij verkrijgbaar met Autonomous City Brake. Deze technologie detecteert het risico op een aanrijding met een hindernis of een ander voertuig en snelt te hulp met een automatische noodstop.

City Brake Control Panda Cross 4x4

In alle omstandigheden ...

Met een McPherson-ophanging vooraan en onderling verbonden wielen achteraan is de Panda Cross 4x4 fantastisch wendbaar. En met de specifieke M+S All Season-banden houdt niets u nog tegen, wat voor weer het ook is.

M+S-banden, McPherson-ophanging Panda Cross 4x4

Alles is onder controle. Zelfs tijdens afdalingen.

De rijmoduskeuzeschakelaar verzekert op elk moment een maximale veiligheid, dankzij zijn drie modi:
AUTO: levert automatisch het aangepaste koppelniveau voor elke as op basis van de gripomstandigheden.
OFF-ROAD: levert koppel aan de vier wielen, rekening houdend met de banden die de meeste grip hebben.
HILL DESCEND CONTROL: optimaliseert de controle op steile afdalingen of slechte wegen.

Fiat Panda Cross - Rijmoduskeuzeschakelaar

Alles is onder controle. Zelfs tijdens afdalingen.

De modus afdaalhulp voor hellingen (Hill Descend Control) geeft de bestuurder meer controle op steile afdalingen, zelfs op slechte wegen, zonder automatisch af te remmen en de snelheid van de wagen constant te houden.

Fiat Panda Cross - Rijmoduskeuzeschakelaar

Antispinregeling ASR/elektronisch sperdifferentieel ELD

De Panda Cross past zich aan elk type van terrein aan: in omstandigheden met beperkte grip voorkomt de antispinregeling ASR dat de wielen doorslippen tijdens het accelereren en remmen terwijl het elektronische sperdifferentieel ELD het koppel naar de wielen met de meeste grip stuurt.

Fiat Panda Cross - Antispinregeling ASR/ elektronisch sperdifferentieel ELD