Technologie

De beste passieve veiligheid

Geen enkel ander model draagt zo goed zorg voor uw gezin als het 500L-gamma. Daarom installeren we tot 6 airbags.

Veiligheid 500L City Cross: airbags

De 500L City Cross houdt altijd de aandacht bij de weg

Relax en geniet van veilig rijden dankzij Autonomous City Brake. Het systeem meet met een lasersensor vooraan de afstand tot een hindernis op de weg en is actief bij snelheden tot 30 km/u. Het remt indien nodig om een aanrijding te vermijden of de gevolgen daarvan minder ernstig te maken. De nieuwe 500L City Cross is er altijd om u bij te staan.

Autonomous City Brake 500L City Cross

Absoluut stabiel.

Rij met een gerust gevoel: uw gezin is in veilige handen. Dankzij de elektronische stabiliteitscontrole ESC van de nieuwe 500L City Cross behoudt u de volledige controle in noodsituaties en op een gladde ondergrond. Het systeem omvat verschillende functies: ASR/MSR (antislipregeling tijdens het versnellen en remmen), Hill Holder (vertrekhulp op hellingen), ABS (antiblokkeerremsysteem), ERM (koprolbeveiliging), en DST (actieve stuurbekrachtiging).

ESC 500L City Cross

U wilt bergop?

Vlot vertrekken is nog makkelijker met de 500L City Cross. Ook op hellingen, dankzij de Hill Holder-vertrekhulp op hellingen, die helpt te voorkomen dat de wagen achteruit bolt wanneer u de koppeling loslaat.

Hill Holder 500L City Cross

Alles onder controle

De 500L City Cross steekt altijd een handje toe. Daarom heeft hij de actieve stuurbekrachtiging DST (Dynamic Steering Torque) die de wendbaarheid verbetert door de bestuurder bij het sturen actief te ondersteunen.

DST 500L City Cross

Veiligheid in elke situatie

ERM (Electronic Roll Mitigation) is een zeer geavanceerd systeem dat rijden nog veiliger maakt door het risico op een koprol te herkennen en dan te voorkomen dat de wagen over de kop gaat.

ERM 500L City Cross