Technologie

Het systeem waarschuwt de bestuurder wanneer de radar- en videosensoren een te groot snelheidsverschil detecteren tussen de 500X en zijn voorligger, en dus een risico op een mogelijke aanrijding. Als de bestuurder niet reageert, zal het systeem automatisch de auto afremmen om een botsing te vermijding of de gevolgen daarvan te beperken.

Autonoom noodremsysteem van de Fiat 500X Urban Look

Adaptieve cruise control maakt gebruik van radartechnologie om behalve een constante kruissnelheid ook een veilige afstand tot voorliggers te handhaven. Het systeem detecteert ook stilstaande voertuigen of obstakels op de weg en grijpt zo nodig in om een botsing daarmee te helpen voorkomen.

Fiat 500X - Adaptieve cruise control

Met de 500X vormen dode hoeken niet langer een probleem. Wanneer het systeem andere voertuigen detecteert op kritieke plaatsen, geeft het een lichtsignaal op de zijspiegels en een geluidssignaal. Ook waarschuwt het u, wanneer u achteruit rijdt, of er een ander voertuig aankomt van opzij.

Dodehoeksensor van de 500X Urban Look

Dit systeem waarschuwt u wanneer u onbedoeld van rijstrook verandert (zonder de richtingaanwijzers te gebruiken).
Het visuele signaal op het dashboard gaat gepaard met een grotere weerstand van het stuur.

Rijstrookassistent

De ontwerpers van de 500X hadden ook oog voor passieve veiligheid. Daarom is de auto uitgerust met 6 tweefasige airbags: vooraan, opzij en gordijnairbags.

6 airbags van de Fiat 500X - een van de veiligste crossovers

De achteruitrijradar en -camera van de 500X helpen u wanneer dat nodig is. Dankzij het detectiesysteem voor dwarsende hindernissen laat de 500X u bovendien weten wanneer u veilig een parkeerplaats kunt verlaten, ook bij beperkte zichtbaarheid (via de dodehoeksensor).

Achteruitrijcamera van de Fiat 500X

Dankzij de koetswerkstructuur uit hoogwaardig staal met een uitzonderlijke torsiestijfheid, in combinatie met een gesofistikeerde ophanging van het type MacPherson voor de 4 wielen, garandeert de 500X een buitengewone wegligging en rijplezier... zowel op als naast de weg.

Rijmodusschakelaar van de 500X

De 500X biedt het summum aan actieve veiligheid. Dankzij het elektronische stabiliteitsprogramma (ESP) kunt u de wagen perfect onder controle houden bij noodmaneuvers of op gladde ondergronden. Dit omvat verschillende functies: antislipregeling bij het versnellen en vertragen (ASR/MSR), heuvelstarthulp (Hill Holder), antiblokkeerremsysteem (ABS) + elektronische remkrachtverdeler (EBD), antikoprolsysteem (ERM) en actieve stuurbekrachtiging (DST).

Prestaties op de weg van de 500X, ESC-systeem