Fiat Viaggio: wereldpremière op de Beijing International Auto Show

vrijdag 13 april 2012

Fiat stelt de eerste officiële snapshots van de Viaggio voor, een gloednieuw model dat voor het eerst te zien zal zijn op de Beijing International Auto Show op maandag 23 april.

De Viaggio (reizen in het Nederlands en zijn Chinese naam Fei Xiang betekent vliegen) is het eerste gezamenlijke project van Fiat en Chrysler. Het is een gloednieuwe wagen van wereldklasse met een uiterst verfijnd en betrouwbaar voorkomen die grenzen verlegt in het Chinese segment van de compacte sedans.

De nieuwe Fiat Viaggio is een sedan die een unieke mix van vermogen, brandstofefficiëntie, raffinement, technologie en dynamiek verenigt in een opvallend mooi Italiaans design.

De nieuwe vierdeurs Fiat Viaggio voor vijf passagiers is gebouwd op basis van de CUSW-architectuur (Compact US Wide) – de meest geavanceerde architectuur binnen de Fiat Groep – die ook als basis diende voor de nieuwe Dodge Dart, die in januari voorgesteld werd op de Detroit Motor Show. De CUSW-architectuur is op zijn beurt dan weer afgeleid van de Compact-architectuur die oorspronkelijk ontwikkeld werd voor de bestseller die de Alfa Romeo Giulietta is.

Met een lengte van 4679 mm, een algemene breedte van 1850 mm en een wielbasis van 2708 mm is de Viaggio de nieuwe norm voor het C-segment. Met deze auto brengt Fiat het summum van zijn technische knowhow, design en raffinement naar het best verkopende segment van China.

De Fiat Viaggio zal de enige auto in zijn segment zijn die uitgerust is met exclusieve turbomotoren; de 1.4L Tjet met een vermogen van 120 of 150 pk in combinatie met ofwel een manuele vijfversnellingsbak ofwel de nieuwste Dual Dry Clutch Transmission (DDTC) ontwikkeld door Fiat Powertrain.

De Viaggio werd ontworpen door het Centro Stile van de Fiat Groep in Turijn. Het ontwerp van de buitenkant straalt een tijdloze schoonheid uit en combineert vloeiende en gewelfde lijnen met sterke verhoudingen. Een eigentijds “gezicht” van Fiat dat onmiskenbaar met het merk verbonden is. De achterlichten met verfijnde ledverlichting zorgen voor een superieure look. De nieuwste sedan van Fiat zal de eerste wagen zijn die geproduceerd wordt in de nieuwe Gac-Fiat World Class Manufacturing fabriek in Changsha, in de provincie Hunan. De eerste wagens zullen vanaf juli van de band rollen en zullen in het derde kwartaal van dit jaar te koop aangeboden worden.

Ook op de komende Beijing International Auto Show zullen GAC-Fiat, Jeep, Chrysler, Maserati en Ferrari samen een sterke aanwezigheid hebben in de Luxury Hall E4. In de Luxury Hall E4 van het China International Exhibition Centre wil men de Chinese consument enerzijds een idee geven van de huidige en de toekomstige visie van de Fiat-Chrysler Groep en hem anderzijds duidelijk maken dat de Groep echt wil uitgroeien tot een gewichtige speler op de belangrijke Chinese markt.