Fiat 500 Riva : het nieuwe icoon ontworpen door twee tijdloze Italiaanse legendes

maandag 6 juni 2016

.Twee absolute iconen, één uit de autowereld en de andere uit de nautische wereld, hebben de handen in elkaar geslagen om een nieuw begeerd object te ontwerpen dat symbool staat voor Italiaanse elegantie.
.Ter gelegenheid van zijn verjaardag, die gevierd wordt op 4 juli zal de meest iconische Fiat uit de geschiedenis onthuld worden met een unieke en op maat ontworpen look, dankzij de ‘savoir-faire’ van Riva, de ontwerper van de mooiste boten ter wereld !
.Een onimiteerbare stijl, vervaardigd met edele houtsoorten en met aandacht voor het kleinste detail, om van elke verplaatsing een onvergetelijke ‘cruise’ te maken

De geboorte van de Fiat 500 uit 1957 heeft bijgedragen tot het mobiel maken van een volledige natie in evolutie, en werd onmiddellijk een cult-model, verkocht op bijna vier miljoen exemplaren. Het was het tijdperk van de « Dolce Vita », tijdens dewelke Italië werd heropgebouwd met vastberadenheid en enthousiasme. De mythische Fiat 500 was meer dan alléén maar een bereikbaar vervoermiddel, het was het symbool van een volledige generatie die zijn tanden in het leven zette. Dit zelfde existentieel enthousiasme vinden we terug in de bekende Aquarama, de snelle Riva-boot, synoniem voor elegantie en finesse. Een authentiek symbool voor perfectie, geassembleerd met de meest perfecte materialen tot in de kleinste details, door pure ervaren vaklui.

Allure en elegantie zijn eveneens de twee essentiële kenmerken van de nieuwe generatie van de Fiat 500 die in 2007 het levenslicht zag. Zijn impressionant succes maakte deze eveneens tot een icoon dat enkele tegengestelde elementen tot een coherent geheel weet om te vormen : dit model is aan de ene kant exclusief maar toch toegankelijk, het is een bestseller op wereldvlak met Italiaanse ‘roots’, het is een elegant model en terzelfdertijd amusant en praktisch. Zelfs met de verkoop van meer dan 1.800.000 exemplaren, blijft het een individualistische auto, en inspireerde het model talrijke speciale series die op geen enkele manier afbreuk deden aan zijn unieke identiteit.

Sinds 2015 evolueerde de Fiat 500 verder op het vlak van exterieurdesign als ook qua interieur, met als doel om een veeleisend cliënteel een nog rijkere uitrusting te bieden op het vlak van technologie, motoren en personaliseringsmogelijkheden : het icoon werd nog verbeterd, door de karakteristieken van een meesterwerk te verbeteren !

Vandaag hebben Fiat en Riva een nieuwe speciale editie ontworpen : de 500 Riva, door middel van stilistische keuzes en zeer uitgedachte detailkeuzes te maken. De kleur « Evening Blue » van zijn koetswerk en het dak  – exclusief ontworpen voor de 500 Riva – is identiek aan deze van de Aquariva Super, actuele erfgenaam van de mythische Aquarama. Het centrale gedeelte van de boordplank, is afgeleid van het zeer exclusieve mahogany hout, een direct en onmiskenbare eigenschap van het Riva-universum, en biedt de inzittenden een atmosfeer die gedomineerd wordt door warme houtsoortkleuren.

Andere luxueuze details versterken nog het nautische karakter aan boord van de 500 Riva, de legendarische  kleur « blauw » van het merk Riva personaliseert op een unieke manier deze zeer speciale serie van de Fiat 500. Het interieur is in crème-leder afgewerkt wat een verwijzing is naar het emblematische karakter van het merk Riva.

De kracht van de Fiat 500 en de elegante stijl van Riva brengen het model opnieuw naar een hoger niveau op vlak van kwaliteit, technologie en design, en is de erfgenaam van legendarische waarden van twee mythische merken met een tijdloze charme.

De 500 Riva neemt de karakteristieken van een klein yacht over en biedt elegantie en stijl, prestaties en comfort, en maakt van elke trip een exclusieve cruise. 

Brussel, 6 juni 2016