Fiat op de 94e European Motor Show Brussels 2016 (Paleis 5)

donderdag 17 december 2015

  • 'Belgische première' voor de Fiat Tipo, de nieuwe familieberline van Fiat.
  • Fiat 500 'Catwalk edition Canon', een speciale serie die geleverd wordt met een Canon EOS 100D reflex fototoestel.
  • Fiat 500L 'Anniversary', een speciale serie in tweekleurige uitvoering en met exclusieve zetelbekledingen.
  • Fiat 500X 'Pop Star Edition', een nog exclusievere versie van de kleine personaliseerbare SUV.

Voor deze 94e European Motor Show Brussels 2016 heeft Fiat een volledig aanbod van speciale series voorzien die belangrijke klantvoordelen bieden evenals unieke personalisatiemogelijkheden. De Fiat-stand in Paleis 5 is een gelegenheid voor autoliefhebbers om in levende lijve de nieuwe familieberline te komen ontdekken waarmee Fiat zijn terugkeer naar het C-segment inluidt: De Tipo. Een model met een globaal karakter in combinatie met een uitzonderlijk lanceringsaanbod.

Fiat heeft ook speciale series voorzien met een exclusief karakter, evenals een belangrijk voordeel voor de klant. De Fiat 500 'Catwalk edition Canon' wordt bijvoorbeeld geleverd met een reeks uitrustingselementen en een Canon fototoestel. Dit alles met een voordeel voor de klant van 55%. De 500L 'Anniversary' en 500X 'Pop Star Edition' worden geleverd met een voordeel voor de klant op de uitrusting van 50%, inclusief specifieke esthetische toetsen.

Moderne technologieën, betrouwbare en milieuvriendelijke techniek, maar ook een aantrekkelijk design en dat alles tegen een redelijke prijs. Het merk Fiat trekt met deze waarden naar het Salon, waar het zijn volledig gamma tentoonstelt om bezoekers de mogelijkheid te bieden alle Fiat-modellen te bekijken.

Tipo in 'Belgische Première'
Ter gelegenheid van de European Motor Show Brussels 2016 kan het Belgische publiek de 'Belgische Première' ontdekken van de nieuwe C-segment-berline van Fiat: de Tipo. Deze nieuwe auto, die van meet af aan gecreëerd werd om het 'Born to be a Sedan'-concept te symboliseren, beschikt over een berline-carrosserie met vier deuren die de essentie van zijn elegant design onderstreept en hem een stralende persoonlijkheid verleent, zonder afbreuk te doen aan zijn functionaliteit.

De nieuwe Fiat Tipo is een globaal model voor een globaal merk: hij werd in Italië ontworpen door het Stijlcentrum van FCT en in Turkije ontwikkeld met Tofas R&D. Hij wordt geproduceerd in de Tofas de Bursa fabriek - een van de beste autofabrieken, die van World Class Manufacturing een gouden medaille kreeg - en verkocht in meer dan 40 landen van de regio 'Europa Midden-Oosten Afrika'.
FCA kent een belangrijke rol toe aan dit model, dat gekenmerkt wordt door een ruim en aangenaam interieur, dat dankzij de koffer van 520 liter over een aanzienlijke opslagcapaciteit beschikt. Hij is volledig nieuw en werd ontworpen volgens het 'value for money'-principe - een vast bestanddeel van de filosofie van de functionele familie van het Fiat-gamma - en is meteen voorzien van alle uitrustingselementen waarnaar kopers op zoek zijn, met een rationeel gamma en een transparant commercieel aanbod.

Hij is uitgerust met betrouwbare, efficiënte en zuinige motoren. Het aanbod omvat van bij de lancering vier motoren en twee transmissietypes, wat het totale aantal aandrijflijnen op vijf brengt:
• De 1.3 liter MultiJet II-motor van 95 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf versnellingen.
• De 1.6 liter MultiJet II-motor van 120 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.
• De 1.4 liter Fire-motor van 95 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.
• De 1.6 liter 16v E.torQ-motor van 110 pk, gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie.

Op de Belux-markt zullen de versies die uitgerust zijn met de 1.3 MultiJet II-motor van 95 pk beschikbaar zijn met een Start&Stop-systeem. Met dit systeem stoot de nieuwe Fiat Tipo slechts 98 g/km CO2 uit (90% fiscaal aftrekbaar in België). Het gemiddeld verbruik ligt op 3,7 l/100 km.

Er worden drie afwerkingsniveaus aangeboden (POP, Easy en Lounge), met hoogtechnologische uitrustingselementen, waaronder het UConnect-systeem. Alle versies worden hiermee uitgerust. Het systeem omvat de radio, evenals een handenvrijsysteem vanaf het instapmodel en een 5"-aanraakscherm en USB- en AUX-in-aansluiting vanaf het middelste uitrustingsniveau. Het hoogste uitrustingsniveau is voorzien van het TomTom 3D-navigatiesysteem, spraakbediening en TMC verkeersinformatie. Naargelang het uitrustingsniveau kan de Tipo ook uitgerust worden met achteruitrijsensoren, een achteruitrijcamera, lichtsensoren en cruise control. Vier interieurconfiguraties, twee types lichtmetalen velgen (16" of 17") en een volledig palet carrosseriekleuren (pastel- of metaalkleur) maken het aanbod van de nieuwe Tipo compleet.

FCA Belgium positioneert de nieuwe familieberline Tipo op een unieke manier in de markt, met een beginprijs van € 12 100 voor de Tipo 1.4 95 pk Pop (wat overeenkomt met een korting van € 2 000 incl. btw ten opzichte van de basisprijs van deze versie). Tegen deze prijs vormt de Fiat Tipo, die onder meer uitgerust is met klimaatregeling, zes airbags, ABS-remsysteem, Radio met USB/AUX/MP3, elektrische ruiten vooraan en hill assist, een uitzonderlijk aanbod binnen zijn segment.

Voor de lancering van de nieuwe Fiat Tipo voorziet FCA Belgium een speciale serie die beperkt is tot 150 exemplaren en beschikbaar is in twee configuraties: Opening Edition en Opening Edition+. De eerst versie wordt aangeboden vanaf € 16 500 en is voorzien van talrijke structurele uitrustingselementen, zoals manuele klimaatregeling, het Uconnect-systeem met 5" aanraakscherm en navigatie, multimedia (Radio/USB/AUX) en Bluetooth, bedieningselementen aan het stuur, 16" lichtmetalen velgen, een verchroomde exterieurafwerking en regen-, licht- en achteruitrijsensoren.

De versie Opening Edition+ is beschikbaar vanaf € 17 400 en voegt de volgende elementen toe aan de versie Opening Edition: automatische klimaatregeling, cruise control, 17" lichtmetalen velgen en het Seat Pack, dat een centrale armsteun achteraan en een bestuurderszetel met regelbare lendensteun omvat.
Ter gelegenheid van de lancering van de Tipo biedt FCA Belgium een 'Private Rent'-model aan voor deze nieuwe familieberline. Dit aanbod begint bij € 359/maand voor de reeds zeer goed uitgeruste Tipo 1.4 95 pk Opening Edition en omvat talrijke voordelen voor de particuliere klant: alles inbegrepen in het maandbedrag, zonder bijkomende kosten. De klant betaalt enkel de benzine!
Het maandelijkse huurbedrag omvat alle aan de auto verbonden kosten:
- Omniumverzekering: verzekering van burgerlijke aansprakelijkheid, eigen risico, verzekering tegen rechtszaken en bestuurdersverzekering.
- Onderhoud en technische herstellingen
- Onbeperkt aantal zomerbanden (normaal gebruik)
- Verkeersbelasting en belasting op inverkeerstelling
- Wegbijstand in Europa 24 uur per dag, 7 dagen per week
- Gratis vervangwagen in geval van immobilisatie
- Financiering en interesten
- Administratie van de auto (inschrijving, verzekering,...)

Op die manier kant de klant zonder bijkomende kosten beschikken over een nieuwe wagen, waardoor hij van de beste voorwaarden kan genieten zonder te moeten onderhandelen en niet voor verrassingen komt te staan gedurende de volledige gebruiksduur van het voertuig (36 maanden en 10.000 km/jaar).

500 'Catwalk edition Canon'
Sinds de introductie van de Fiat 500 heeft hij de wereld van de 'premium' compacte wagens volledig getransformeerd. Het Italiaans designicoon heeft luxeauto's toegankelijker gemaakt, vooral dankzij de talrijke personaliseringsmogelijkheden.

Voor het jaar 2016 wordt de Nieuwe 500 gepresenteerd in een nieuwe speciale serie die een voordeel voor de klant biedt van 55% op de opties die het omvat. In partnerschap met de marktleider op het vlak van professionele fotografie biedt Fiat bij de aankoop van een 500 'Catwalk edition Canon' bovendien een wit EOD 100 reflex fototoestel aan.

Op de Fiat-stand van de European Motor Show Brussels 2016 wordt de 500 'Catwalk edition Canon' gepresenteerd in een nieuwe bordeaux uitvoering. Bezoekers kunnen bovendien met een Canon fototoestel een foto van zichzelf laten maken aan boord van een 500C. Daarna kunnen ze de diverse beelden en een korte video delen op sociale netwerksites.

De 500/500C 'Catwalk edition Canon' is gebaseerd op de 500 en 500C Lounge (alle motoren) en wordt met de volgende elementen verrijkt:
• 7" tft-scherm
• Automatische Klimaatregeling
• Specifieke badges 'Catwalk edition Canon'
• Verchroomde buitenspiegelhuizen
• Zijdelingse beschermprofielen
• Verchroomde strip op de motorkap
• Gratis een exclusief wit EOD100 fototoestel ter waarde van € 500
Dit uitrustingspakket ter waarde van € 1 100 (€ 1 063 in het GHL) wordt aangeboden tegen € 500 (€ 483 in het GHL), wat overeenkomt met een voordeel voor de klant van 55%.

Ter herinnering:
De nieuwe Fiat 500 is gedurfd en verleidelijk en is voorzien van maar liefst 1800 innovatieve details ten opzichte van de generatie van 2007, die allemaal ontworpen zijn om de originaliteit en verfijning van de auto verder te vergroten. Deze nieuwigheden omvatten onder meer: led-dagrijlichten, nieuw ontworpen achterlichten, nieuwe kleurenpalet, nieuw dashboard en nieuwe zetelbekledingen. Het hoogtechnologische infotainmentsysteem UConnect Live met 5" tft-aanraakscherm doet eveneens zijn intrede.

De Fiat 500 onderging een verjongingskuur in het teken van esthetische continuïteit en technologische evolutie. De magische formule van de 500, het enige model dat op een coherente manier uitersten met elkaar kan verzoenen: hij is exclusief en toch toegankelijk.

De wereldwijde bestseller van Fiat is op de Belgische markt verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus (Pop, Pop Star en Lounge) en in hatchbackversie vanaf € 12 590 (€ 12 174 in het GHL) of cabriolet vanaf € 15 590 (€ 15 075 in het GHL).

De nieuwe Fiat 500 is leverbaar met vier verschillende aandrijflijnen:
• De 1.2 liter-motor van 69 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf versnellingen.
• De 0.9 liter TwinAir Turbo-motor van 85 pk gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf versnellingen of een Dualogic gerobotiseerde transmissie met vijf versnellingen.
• De 0.9 liter TwinAir Turbo-motor van 105 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.
• De 1.3 liter MultiAir II-motor van 95 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf versnellingen.

500L 'Anniversary'
De Fiat 500L combineert de iconische stijl van de 500 met de functionaliteit van het 'Made by Fiat'-design. Het nieuwe model, dat werd ontwikkeld volgens het 'space efficiency-concept', breekt met de traditionele segmentatie door het interieur van een monovolume te koppelen aan de uitstraling van een kleine SUV en de efficiëntie van een compacte auto. Het volkomen nieuwe recept van de Fiat 500L bestaat erin de eigenschappen van verschillende autocategorieën te combineren tot een opvallende en veelzijdige auto.

Om de 500L nog bijzonderder te maken werd een speciale reeks gecreëerd voor de European Motor Show Brussels 2016. Deze speciale editie omvat een tweekleurige uitvoering, exclusieve zetelbekleding en een optiepakket, goed voor een voordeel voor de klant van 60%. Deze speciale editie vormt de meest opvallende versie van het intersegment-voertuig van Fiat.

De 500L 'Anniversary' is gebaseerd op de 500 L Pop Star (alle motoren) en krijgt de volgende bijkomende uitrustingselementen:
• 16" lichtmetalen velgen met specifiek design
• Vier elektrische ruiten
• Exclusieve zetelbekleding in kunstleder
• Tweekleurige uitvoering
Dit uitrustingspakket ter waarde van € 2 000 (€ 1 934 in het GHL) wordt aangeboden tegen € 800 (€ 774 in het GHL), wat overeenkomt met een voordeel voor de klant van 60%.

Ter herinnering:
De Fiat 500L is bedoeld als eerste auto voor grote gezinnen en is vaak het enige aanvaardbare alternatief voor jonge gezinnen, omdat hij talrijke kenmerken combineert die op het eerste gezicht onverenigbaar lijken: het typische compacte uiterlijk van het B-segment gekoppeld aan een ruim interieur en een overvloedige uitrusting, typisch voor modellen uit het C-segment. Dit alles wordt aangeboden tegen de prijs van een toegankelijke stadsauto met een toegevoegde waarde die elders niet te vinden is, namelijk de persoonlijkheid van de 500, het Italiaanse designicoon.

Leverbaar in drie uitrustingsniveaus (Pop, Popstar en Lounge) vanaf € 14 400 (€ 13 924 in het GHL).

De Fiat 500L biedt de keuze tussen de volgende aandrijflijnen:
• De 1.4 liter 16v-motor van 95 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.
• De 1.4 liter T-jet-motor van 120 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.
• De 0.9 liter TwinAir-motor met CNG van 80 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.
• De 0.9 liter TwinAir Turbo-motor van 105 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.
• De 1.3 liter MultiJet II-motor van 95 pk gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf versnellingen of een Dualogic gerobotiseerde transmissie met vijf versnellingen.
• De 1.6 liter MultiJet II-motor van 120 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen.

500X 'Pop Star Edition'
De Fiat 500X situeert zich bovenin de categorie van de kleine SUV's op het vlak van technologie, veiligheid, comfort en rijplezier. Hij heeft het legendarische karakter van de originele Fiat 500, maar dan in een SUV-concept. Anders gezegd: dit is een ideaal gezinsvoertuig, dankzij zijn elegante vijfdeurscarrosserie en zijn comfortabel, modern en tot in de kleinste details verfijnde interieur. Hij is zowel geschikt voor in de stad als voor modderige wegen en dankzij zijn Traction+-systeem en de als optie verkrijgbare vierwielaandrijving overwint hij alle hindernissen. Samen met de Jeep Renegade is het het enige voertuig in zijn segment dat deze uitrusting aanbiedt. De ontkoppeling van de achteras van de 500X zorgt voor een vloeiende overgang tussen twee en vier aangedreven wielen, waardoor het koppel zonder tussenkomst van de bestuurder beheerd wordt.

De 500X wordt al een jaar op de Belgische markt verkocht en blijkt een groot succes te zijn voor het merk Fiat. Hij is beschikbaar in twee versies: City en Cross. De eerste is gericht op dynamische stadsmensen en de tweede heeft een look en technologie die meer op het terrein gericht is. Daarnaast is er ook een speciale serie verkrijgbaar met niet alleen een uitrustingspakket met een voordeel voor de klant van 51%, maar ook specifieke elementen die zijn bijzondere look nog meer benadrukken.

De 500X 'Pop Star Edition' is gebaseerd op de 500X Pop Star (alle motoren) en wordt verrijkt met de volgende uitrustingselementen:
• UConnect navigatiesysteem met 5" aanraakscherm
• Specifiek dashboard
• Donker getinte ruiten
• Comfortpack

Dit uitrustingspakket ter waarde van € 1 175 (€ 1 136 in het GHL) wordt aangeboden tegen € 575 (€ 556 in het GHL), wat overeenkomt met een voordeel voor de klant van 51%.

Ter herinnering:
De 500X is wellicht het meest succesvolle model uit het Fiat-gamma. Hij is uitgerust met de recentste technologieën op het gebied van comfort en veiligheid, de negentraps automatische versnellingsbak en met de rijstrookassistent Lane Assist. Daarnaast biedt hij het neusje van de zalm uit de entertainmentwereld aan, met zijn groot 5" (of 6,5", als optie) aanraakscherm boven de middenconsole dat voorzien is van het UConnect-systeem.

De Fiat 500X is leverbaar in twee versies: City Look en Off-Road Look. De eerste verenigt drie uitrustingsniveaus (Pop, Popstar en Lounge) en heeft een elegante en opmerkelijke stijl die speciaal ontworpen is voor jonge stadsmensen. De tweede versie biedt twee uitrustingsniveaus (Cross en Cross Plus). De esthetiek en technologie van deze versie is meer op het terrein gericht. Het is de ideale oplossing voor wie van de buitenlucht houdt, maar geen toegevingen wil doen wat betreft de unieke stijl van de Fiat 500.

De Fiat 500X Cross is verkrijgbaar vanaf € 16 950 (€ 16 390 in het GHL) en € 22 350 (€ 21 611 in het GHL).

Het volledige gamma wordt aangeboden met de zeven verschillende aandrijflijnen:
• De 1.4 liter MultiAir 2-motor van 136 pk gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen of met dubbele koppeling en zes versnellingen en voorwielaandrijving.
• De 1.4 liter Turbo MultiAir 2-motor van 163 pk, gekoppeld aan een negentraps automatische transmissie en vierwielaandrijving.
• De 1.6 liter E-torQ-motor van 110 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf versnellingen en voorwielaandrijving.
• De 1.3 liter MultiJet II-motor van 95 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf versnellingen en voorwielaandrijving.
• De 1.6 liter MultiJet II-motor van 115 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen en voorwielaandrijving.
• De 2.0 liter Turbo MultiJet II-motor van 136 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met zes versnellingen of een negentraps automatische transmissie en vierwielaandrijving.

 

Fiat op de 94e European Motor Show Brussels 2016

Wie een bezoek brengt aan het Salon kan de 17 tentoongestelde modellen van het Fiat-gamma komen bewonderen en ontdekken in de stand in Paleis 5.

• Twee Fiat 500 (Popstar 1.2 69 pk met ecopack en 99 g CO2/km en 'Catwalk edition Canon')
• Twee Fiat 500C (Lounge 1.2 69 pk)
• Een Fiat 500L (Anniversary)
• Een Panda (Street and Press Day only: K-Way 4x4 1.3 MultiJet II 95 pk)
• Een Fiat 500 L Trekking by Beats
• Drie Fiat 500X (500X Pop Star edition 1.6 Etorq, Cross 1.6 MultiJet II van 115 pk en Lounge 1.3 MultiJet van 95 pk)
• Twee Fiat Tipo sedan (1.3 MultiJet II van 95 pk en 1.4 Fire van 95 pk)
• Een Fiat Doblò Trekking 1.6 MultiJet II van 95 pk
• Een Fiat Qubo Street 1.4 16v van 77 pk
• Een Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet II van 136 pk.


Brussel, 14 december 2015