Collectie van 500 by Gucci kortfilms

dinsdag 17 april 2012

Vanavond stellen Fiat en Gucci een collectie van 5 kortfilms voor. In de kortfilms wordt de 500 by Gucci getoond zoals enkele van ’s werelds grootste creatieve visionairs hem zien. Frida Giannini, Creative Director van Gucci, en Fiat vroegen Jefferson Hack (hoofdredacteur van Dazed & Confused en AnOther Magazine), Chris Sweeney (filmregisseur voor NOWNESS), Olivier Zahm (hoofdredacteur van Purple Fashion), Franca Sozzani (hoofdredactrice van Vogue Italy) en Alexi Tan (filmregisseur) om kortfilms te produceren met de FIAT 500 by Gucci als inspiratiebron.

De films worden voor het eerst getoond in de hoofdzetel van Independent Ideas in Milaan, tijdens een speciaal evenement voor een select publiek van internationale journalisten en opiniemakers, in de aanwezigheid van Lapo Elkann. Daar zal een speciale 500 by Gucci drive-in opgesteld worden waar de toeschouwers de films kunnen bekijken terwijl ze comfortabel in een Fiat 500C by Gucci zitten. De trailers kunnen gedownload worden op de website www.fiatpress.com. Het is mogelijk om de kortfilms volledig te bekijken op 500bygucci.com/shortvideos.

De Fiat 500 by Gucci werd in februari 2011 voorgesteld. Het betreft een speciale editie van de legendarische Fiat 500 die hertekend werd door Frida Giannini, Creative Director van Gucci, in samenwerking met het Centro Stile van Fiat. In de zomer van 2011 werd de Fiat 500C by Gucci, de cabrioversie, gelanceerd.

Al wat de 500 by Gucci zo exclusief maakt – oog voor detail, het gevoel van elegantie en stijl –, voelt nu nog exclusiever aan dankzij de innovatieve elektrische softtop waarmee u een “venster op de wereld” kunt openen. De cabrioversie is verkrijgbaar in twee kleuren: wit met matte verchroomde elementen en glanzend zwart met glimmende verchroomde accenten. Op beide uitvoeringen loopt langs de zwarte softtop de kenmerkende groen-rood-groene streep (dezelfde streep die ook de zijpartij van de auto siert). Bovendien werden de portierstijlen van de sedan behouden en dankzij zijn speciale glijdende elektrische dak kunt u het ganse jaar door van de Fiat “500C by Gucci” genieten.